מה זה ייעוץ קולינרי עסקי, ומדוע זה כל-כך חשוב?

תוכן עניינים: על מה נדבר כאן?

שוק המזון בישראל הוא שוק לא פשוט. עסקים רבים נפתחים בעקבות חלום של בעלי העסק, אך מהר מאוד הם מגלים שחלום זה לא מספיק, וצריך הרבה יותר מזה. 

אם אתם חושבים לפתוח עסק בתחום המזון, כדאי שתכירו את הנתון הזה: ממוצע הרווח של עסק מזון בישראל עומד על 5% בסך הכל!

חומרי הגלם יקרים, השכירות יקרה, העיצוב, הפרסום, השיווק, המשכורות – כל אלה (ועוד הרבה גורמים אחרים), ינגסו לכם ברווחים. 

עכשיו דמיינו את העסק שלכם. הלקוחות מזמינים מנות, המטבח עובד בקדחתנות, כולם נותנים את המקסימום שלהם, ובכל זאת – שורת רווח של 5% בממוצע. 

ומה קורה אם אחד הסועדים מחליט להחזיר את המנה בגלל שהוא לא מרוצה? צריך להוציא הרבה מנות כדי לכסות על ההפסד הזה.

על מנת להפוך את החלום שלכם לעסק משגשג ומרוויח, כדאי להיעזר ביועץ שמכיר היטב את תחום המזון, ויידע לתת שירות של ייעוץ קולינרי עסקי.

מה זה ייעוץ קולינרי עסקי?

ייעוץ קולינרי עסקי הוא תהליך ייעוץ שנועד לבחון את הצד הקולינרי של העסק ולשפר אותו כדי לאפשר לבעלי העסק להרוויח יותר על כל מנה. 

התהליך הזה בוחן את התפריט, את העסק, את הסועדים ואת המיקום. במסגרת ההליך הזה גם נבחנים חומרי הגלם והעלויות שלהם, התמחור של המנה לסועד, אילוצי האחסון והקירור ועוד. 

תהליך הייעוץ הזה מגלה לבעלי עסקים רבים בתחום המזון כי הם יכולים להרוויח יותר על כל מנה, או שיש מנות שגורמות להם להפסדים בלי שהם שמו לב לזה. 

התאמה של התפריט במסגרת תהליך ייעוץ קולינרי עסקי יכול להפוך את המסעדה שלך לעסק רווחי הרבה יותר, על ידי צמצום ההוצאות, הגדלת הרווחים וייעול העבודה. 

כל מטבח הוא מפעל קטן

כשמדובר על עסקי מזון, חשוב להתייחס למטבח כאל מפעל קטן. מדובר בפס ייצור שמייצר אנשים שבעים ומרוצים. אם משהו בפס הייצור הזה לא עובד טוב – העסק לא יתרומם.

ייעוץ קוליני עסקי יבחן את המטבח עצמו – כמה כיריים יש? כמה סועדים אפשר להזין בכל רגע נתון? האם יש במקררים מספיק מקום לכל החומרים? 

בתהליך כזה, ניתן לייצר תפריט מותאם בדיוק לצרכים שלך, כדי לאפשר שירות טוב ליותר לקוחות, להגדיל את הרווח על כל מנה, לאפשר למטבח לעבוד בצורה יעילה ומסודרת ובשורה התחתונה – להשאיר לך יותר כסף בכיס. 

לכן, אם יש לך חלום לפתוח מסעדה, או כל עסק אחר בתחום המזון, חשוב מאוד שקודם כל תפנה להליך של ייעוץ קולינרי עסקי.

אחרת, אתה עלול לגלות שהחלום שלך יכול להפוך מהר מאוד לסיוט, ולהוביל אותך להפסד כספי משמעותי. 

לפני שאתה פונה לכל יועץ עסקי, חשוב לוודא שהוא מכיר היטב את תחום המזון, מכיוון שמדובר בתחום ייחודי, עם אילוצים שאינם קיימים בתחומים עסקיים אחרים. 

אהבתם את המאמר? שתפו עם חברים
מאמרים וכתבות נוספות בנושא
לא חייבים בשר כדי להשיג עומק, טעמים עשירים וחוויית אכילה מספקת. תיבול נכון וטכניקות בישול מדויקות יכולים להפוך כל מנה צמחונית למנה שזוכרים עוד הרבה אחרי שסיימנו לאכול.
בלינצ'ס הוא מאכל אהוב ומוכר בישראל, אבל יש לו אינספור גרסאות ברחבי העולם – כל אחת עם טעמים, טכניקות וסיפורים משלה. גיליתי שלא מדובר רק בקרפ מגולגל עם גבינה; מדובר

עיצוב המטבח הוא אחת ההחלטות המשמעותיות ביותר בעיצוב הבית. המטבח הוא לא רק חלל פונקציונלי – הוא גם לב הבית, מקום מפגש, תחילת היום וסיום הערב. אחת ההתלבטויות הנפוצות ביותר

המטבח הישראלי עובר מהפכה של ממש, עם עלייה חדה בביקוש למטבחי חוץ. מדובר על הרבה מעבר לטרנד – זהו שינוי אורח חיים שמאפשר לבשל בגינה, לארח תחת כיפת השמיים וליהנות

בעידן ברי המים, קיימים יתרונות רבים להצבת בר מים בבתי קפה ובמסעדות. זהו פתרון מצוין, חסכוני ובריא לאספקת מי שתייה נקיים ללקוחות ולעובדים ומתאים לכל מי שאינו מעוניין להזמין מי

כבר שנים רבות שהצמחונות מעלה שאלות רבות המתעסקות בדעות החלוקות, בין הצמחונים לבין אלו שלא. תפריט של אדם צמחוני מכיל מזון מין הצומח וגם מזון מין החי, אך נמנע מאכילת

לידיעתך, אתר זה עושה שימוש בקבצי Cookies – המשך גלישה באתר מהווה הסכמה לשימוש זה. למידע נוסף ניתן לעיין במדיניות הפרטיות.